вторник, 21 января 2020 г.

Naminis vynas - receptas La Maistas

ANONSAS LT - Naminis obuolių vynas

Tik ne bet koks, o namie gamintas obuolių vynas. Natūralus pusiau saldus obuolių vynas VORUTA (9%), 750 ml. €0,00 €0,00/ Panašios prekės. Išspaustas obuolių, daržovių sultis ar uogų masę, vadinamą misą, reikia atskiesti vandeniu santykiu 1:1 ir įdėti šiek tiek cukraus. Vynas – tai gėrimas, turintis alkoholio, gaunamo iš natūralaus vynuogių rūgimo. Vyno indai pripilami sklidiniau, nes nebebus tokio putojimo, užkemšami ta pačia sistemėle. Kad vynas išsivėdintų, jį geriau nupilti į atvirą indą. Po eilės bandymų, vyndarys išsigrynino sauso obuolių vyno receptūrą, kurią naudoja iki šiol. Saldus obuolių ledo vynas pasižymi didele kvapų ir skonių koncentracija. O tas obuolių pyrago kvapas visuomet į rytą, dieną ir vakarą įneša jaukumo ir meilės. Išlaikytas apie 12- 17 metų jis tapo neįprastai skanus, daug aromatų, skonių ir poskonių atskleidžiantis vynas. Perpylus, vynas gauna deguonies, ir likusios vyne mielės pradeda veikti iš naujo.

  • ANONSAS LT - Naminio vyno gaminimas
  • Naminis obuolių vynas VMG online
  • Naminis vynas - receptas Receptai lt
  • Obuolių vynas Šilutės žinios
  • Naminis vynas - receptas La Maistas
  • GINTARO SINO saldus Obuolių ledo vynas dėžutėje - Vyno
  • AgroZinios LT - Naminio vyno gaminimas
  • Medėja lt
  • Naminis obuolių actas Kūmutės Virtuvė

Pamažu vynas vis labiau skaidrėja, jo kvapas ir skonis gerėja. Per mė­ne­sį kai ku­rie obuo­lių su­pir­kė­jai šių vai­sių su­pir­ki­mo kai­nas pa­kė­lė dau­giau kaip dvi­gu­bai. Cukraus reikia dėti tiek, kad masė būtų salstelėjusi. Beatos gardžioji naminė uogienė "Asorti" Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas; Dr. Oetker glaistytas aviečių tortas. Vyrauja džiovintų obuolių, vaisių aromatai. Patiekimas. Tiekti 10-12 ° C prie …. Prekių krepšelis. Jūsų krepšelis yra tuščias Atsiskaitymo būdai. Medėja - vyndarystė, naminis, vynas, fermentacija, skaidrinimas, receptai, pardavimas, prekyba, pristatymas, plastiko, talpos, juodieji, serbentai, agrastai. Jei vynas jau nerūgsta - supilkite jį į butelius ir sandariai uždarykite, laikykite rūsyje, tamsoje, paguldytus, kad apsemtų kamštį. Anykščių vynas Adresas: Dariaus ir Girėno g. 8, LT-29131 Anykščiai. Prisiskynėme tiek, kad suvalgyti niekaip nepajėgėm, o kai vasario mėnesį obuoliai pradėjo raukšlėtis, nusprendžiau pabandyti pagaminti obuolių vyno ir jį sugadinti - paversti actu:) Merfio dėsniai veikia visur, pirmas bandymas niekaip. Jau nuo senų laikų vynas buvo daromas daugelyje kaimo virtuvių, …. Siaip jau obuoliu vynas ir turetu buti lengvas, bet aisku,tai skonio reikalas.

Neuzmirstame, kad net rugstus (bet prinoke) obuoliai irgi turi cukraus:). Primetus apytiksliai, Mindaugo vynas turi apie 10% alkoholio, ir turetu buti sausas. Beje, panasaus stiprumo vyna gamina ir AV (voruta). Skirtingų metų obuolių vynas, skiriasi ne tik spalva, bet ir skoniais. Su laiku rūgštingumas praktiškai išnyksta, vynas tampa sodresnis. 2. Vynas nupilamas pasinaudojant žarnele į kitą indą, nesiekiant drumzlių sluoksnio. Geriausia perpilti į atvirus indus, kad vynas prasivėdintų, mielės gautų deguonies ir vėl atsigaivintų. Obuolių vynas geriamas dar nuo senovės graikų ir romėnų laikų, tad jam jau šiek tiek daugiau nei 2500 metų. Kuo šis gėrimas skiriasi nuo obuolių sidro. Abiejų gamyboje naudojamos obuolių sultys, tačiau obuolių vyne yra daug didesnė alkoholio koncentracija. Kuo daugiau dėjote cukraus, tuo stipresnis vynas gausis, tačiau per daug įdėjus gali sustoti rūgimo procesas, per mažai - vynas įgaus acto skonį. Iš vaisiu gaminami vynai vadinami vaisvyniais. Rūgimas – mielių veikiamo cukraus virtimas etilo spiritu ir anglies dioksidu. Ledo vynas gaminamas iš gerai sunokusių, rankomis skintų obuolių. Sultys spaudžiamos žiemą ir laikomos šaltyje kelias savaites. Išvarvintos sultys ilgai fermentuojamos žemoje temperatūroje, taip išsaugant subtilų obuolių aromatą. Jau seniai kirbėjo mintis, kad reikia pasigaminti naminio acto. Ir štai pagaliau atsirado proga - kaimynė rudenį padovanojo žieminių obuolių. Permalink. Pries savaite kepiau būtent pagal ši receptą obuoliu dėjau nuluptų is akies pavyko tiesiog puikiai labai labai skanus tik reikia 175-18O temp kepti, šiandien bandau kepti su slyvomis jas aš apvoliojau cinamone, dabar žiūriu kas čia man gausis bet kvepia visi namai jau, vyras klausinėja kada ragausim 😂😂😂 aš įtariu kad bus gardus beja slyvų dėjau irgi is akies. Kartais vynas nerūgsta arba rūgsta per stipriai, tuomet papildomai dedama mielių arba jos sunaikinamos. Paprastai vynas rūgsta apie 3-4 mėn., juo stipresnis ir saldesnis - tuo ilgiau. Kas 2-3 savaites rekomenduojama vyną išpilti į …. Kada vakarais vis dažniau norisi palįsti po šilta antklode, skaityti gerą knygą ar spoksoti romantinę komediją - draugiją puikiai „papildytų" vynas. Obuolių sidras – populiariausia sidro rūšis, gaminama iš obuolių sulčių. Spausk ir sužinok daugiau apie obuolių sidrą, jo kainą. Jo kiekis priklauso nuo žaliavos saldumo. Tačiau svarbu ir pernelyg nepersaldinti, nes tuomet taip pat nevyks. Natūralus pusiau saldus obuolių vynas VORUTA (9%), 750 ml (8 5) 230 9309. Obuolių vynas vilioja kaitrią dieną, kamuojant troškuliui. Jau po pirmųjų lašų pajunti, kaip troškulys atslūgsta. Obuolių vyne slypi ramybė, jį gerdamas pajunti poreikį bendrauti, tačiau pokalbis ramus, neaudringas. Vokiečiai įsirikinę, kad obuolių vynas ne tik skanus, gaivinantis karštą vasaros dieną, bet ir …. Išgirdus frazę “obuolių vynas“, mintyse iškyla asociacijos su senesne, dar sovietinius laikus išgyvenusia karta, kuri kaimo vietovėse didžiuliuose stikliniuose induose gamindavo „naminį vyną“. Kas kepa meduolius, kas sausainius, o aš labai mėgstu kepti obuolių pyragą. Gyvenime mėgstu derinti modernumą su klasika, tad tokie dalykai kaip trumpa juoda suknutė ar klasikiniai receptai priduoda mano tikrai nenuobodžiam ir nelabai klasikiniam gyvenimui žavesio. Vynas. Vyno ruošiniai. Mielės. Įranga. Priedai vyno gamybai; Prekių krepšelis. Bei grynais pinigais mūsų biure arba kurjeriui pristačius prekes Jums į namus. Po to vynas supilamas į tuos pačius ar mažesnius indus, kad jie būtų beveik pilni, ir vėl užkemšamas tais pačiais kamščiais, kaip ir rauginimo metu. Vynas pagamintas iš paties vyndario užaugintų obuolių. Salstelėjęs, bet kartu ir gaivios rūgšties, dominuoja gėlių bei vaisių aromatas. Patiekimas. Tiekti atvėsintą prie farširuotų lietuviškų sraigių, kiaulienos šoninės troškintos su kopūstais ir bulvėmis, blynų, desertų su keptais obuoliais. Vynas Vyno rūšys Ramus vynas Putojantis vynas / Šampanas Likerinis vynas Vermutas Sangria Ekologiškas vynas Nealkoholinis vynas Vaisių - uogų vynas Vynai pagal spalvą. Troškinti jautienos šonkauliai aronijų vyne 4 asm. Strelkabelka.lt: Man patinka tokie vieno puodo receptai, kuriems reikia mažai pastangų, bet gauni „turbo“ rezultatą. Primenu visuotinai žinomą tiesą, kad jautienos troškiniai yra geresni kitą dieną, tai geriau gaminti iš vakaro. Su. Jie už ki­log­ra­mą obuo­lių so­di­nin­kams mo­ka po 24 cen­tus. Girdejau,kad reikia obuoliu sulciu,cukraus,mielu ir jokio alkoholio,bet vynas gaunasi ~18%. Idomu butu vasara toki kaime pasigaminti.Pazystamas sake,pora puodeliu isgeri ir jau trupas guli Kokios irangos reikia. Ar tik didelio stiklainio,viska uzraugti ir tegul burbuliuoja. Veiklos sritys: didmeninė prekyba; gėrimai (alkoholiniai). Akcinė bendrovė "Anykščių vynas" yra moderni, šiuolaikiška, atitinkanti tarptautinius kokybės vadybos ISO 9001 ir aplinkos apsaugos vadybos ISO 14001 standartus įmonė. Vynas ir religija. Islamas vyno, kaip ir kitų alkoholinių gėrimų, vartojimą draudžia. Tačiau vynas ir jo vartojimas yra sudėtinė judaizmo ir judėjų papročių dalis, tad vynas privalo būti košerinis, tai yra specialiai paruoštas. Krikščionybėje, vynas yra būtina eucharistijos dalis.

Комментариев нет:

Отправить комментарий